找回密码
 立即注册
搜索
查看: 52|回复: 0

[必修2] Unit 5(单元测试 · 提升卷)(教师版)

[复制链接]

9010

主题

224

回帖

8万

积分

管理员

积分
87808
发表于 2025-9-17 10:15:37 | 显示全部楼层 |阅读模式
Unit 5 【单元测试 · 提升卷】
(满分:150分 时间:120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分 7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where does the dialogue probably take place?
A.In a classroom.
B.In a library.
C.In a laboratory.
2.What will probably happen to the woman speaker?
A.She will be able to show her card.
B.She will be stopped at the entrance.
C.She will put the card in her pocket.
3.What does the man ask the woman for?
A.Henry’s phone number.
B.Henry’s phone.
C.Henry’s address.
4.What problem is there with Professor Brown’s lectures?
A.He often uses very difficult words.
B.He uses very few examples to explain his ideas.
C.He often doesn’t know what he means.
5.Why would the father NOT go home for dinner?
A.Because he was very tired and busy.
B.Because he had to put out a big fire.
C.Because he had to work instead of another man.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How old is the little girl?
A.Seven.
B.Eight.
C.Seventeen.
7.Where does the conversation happen?
A.Outside the post office.
B.Inside the post office.
C.At the police station.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.When is the air fare to London the most expensive?
A.In March and April.
B.In May and June.
C.In July.
9.What can we learn from the conversation?
A.Fewer people go to London in July.
B.The woman couldn’t decide whether to go to London or to some other places.
C.The fare goes up and down in different months.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Where does this conversation take place?
A.In an office of a company.
B.In a department store.
C.In a waiting room of a hospital.
11.What is the woman?
A.She is an officer.
B.She is a secretary.
C.She is a soldier.
12.Which company does the man come from?
A.The GE company in the USA.
B.The PE company in the USA.
C.The PC company in China.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.Where does the conversation most probably take place?
A.On a train.
B.On a bus.
C.On a plane.
14.Where are the two speakers going?
A.They are both going to London.
B.The man is going to London and the woman is going to Glasgow.
C.The man is going to Glasgow and the woman is going to London.
15.What is the man?
A.He is a businessman.
B.He is a student.
C.He is a government officer.
16.What can we learn from the dialogue?
A.The woman is a bit nervous.
B.The man is studying in Glasgow University.
C.It is not the woman’s first trip by plane.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.How long haven’t Bill and John seen each other?
A.For nearly three years.
B.For about two years.
C.For only a year.
18.Who is Mary Smith?
A.Bill’s wife.
B.Bill’s wife’s classmate.
C.John’s girlfriend.
19.What does John do?
A.He is a manager of a department.
B.He is a junior clerk of a food company.
C.He is a businessman with his own company.
20.What does John think of marriage these days?
A.It is impossible because of high prices and heavy taxes.
B.It is difficult to afford it.
C.He doesn’t want to get married.
答案:
1.B
【原文】W: You’re a new student, aren’t you?
M: Yes, I am.
W: Here are the rules for the library. Please read them before you go in. They must be followed to the letter.
M: Thank you. I’ll read them now.
2.A
【原文】W:What shall I do?I can’t find my ID card anywhere.I always keep it here in this pocket.
M:Then you won’t be allowed in.Everybody is checked at the entrance.
W:Ah,here it is,in my pocket.
M:How careless of you to forget where you put it!I’m glad that you have found it.
3.C
【原文】M:We don’t have Henry’s address.Could you give it to us,Jane?
W:With pleasure.Do you want his phone number,too?
M:No,thanks.We have his number,but we can’t get him on the phone.Thanks a lot.
W:You’re welcome.
4.B
【原文】Mo you like Professor Brown’s lectures?
W:Not at all.They’re too difficult.
M:I agree.Most of the time I don’t know what he’s talking about.
W:Maybe it’s because he doesn’t give enough examples.
5.C
【原文】M: Mom, Dad called and said that he wouldn’t be home for dinner.
W: Did he say why?
M: Yes, he said that one of the men was sick and he was going to stay for the afternoon shift.
6.A    7.C
【原文】W:Can you help me?I’m very worried.I can’t find my...
M:Just sit down,madam.Now,what’s the problem?
W:It’s my daughter.I can’t find her anywhere.Oh,I’m so terribly...
M:Your daughter.How old is she?
W:Seven.Only seven.
M:Where did you last see her?
W:Outside the post office.I went to the post office.I went inside,just for a minute,and when I came out,she wasn’t there.
M:What is she wearing?
W:A blue dress.It’s new.I bought it for her birthday.Yes,it’s a blue dress,with a black jacket and black shoes.She’s got long brown hair.Oh,she looks like me.Everyone says she looks like me.Oh,yes,here look...I’ve got a photograph.Please help me.
M:All right...We’re looking for a young girl aged seven,last seen near the post office.She’s wearing a blue dress and a black jacket...
8.C    9.C
【原文】W:We’d like some information,please.We want to go to England.
M:OK.What do you want to know?
W:Well,first of all,we want to know the air fare to London.
M:When do you want to go?
W:We don’t really know,maybe in July.
M:I see.Well,in May and June the fare is 480 dollars,but it’s lower in March and April.It’s only 460 dollars.
W:And what about July?
M:It’s higher in July.
W:Higher?How much is it then?
M:It’s 525 dollars.
W:Oh...I’ll think it over before I make the last decision.
10.A    11.B    12.A
【原文】M: Excuse me, is this the sales department?
W: Yes, it is. What can I do for you?
M: I’d like to see Mr Wang,please.
W: Mr. Wang is busy at the moment.
M: Sorry, would you tell him that I’d like to see him,or shall I wait for a few minutes?
W: Could you give me your name,please?
M: My name is Tom Parker.
W: May I know what company you come from?
M: I am from the GE company,in the USA.
W: Do you want to see Mr Wang about anything in particular?
M: Yes, I’ve got an order to discuss with him.
13.C    14.B    15.B    16.C
【原文】M:Excuse me,my seat is next to yours.
W:Are you also taking this flight to London?
M:Yes.Are you going to London on business?
W:No.I’m going to Glasgow to visit my son.He’s studying in Glasgow University.Are you going to study in Britain?
M:Yes.I’ll be studying in St.John’s College in Cambridge for the next two years.
W:That’s wonderful.Is this your first trip abroad?
M:Yes.Actually this is my first trip by air.That’s why I am a bit nervous.
W:Well,relax.There’s nothing to worry about.
17.A    18.C    19.B    20.B
【原文】
Dear Bill,
The news in your letter of the 16th was a very welcome surprise.I am very pleased indeed to hear of your marriage,and I offer you my warmest congratulations.I wish you and your wife happy together and look forward to seeing you both.
It must be nearly three years since we met.Your marriage proves that you are doing very well in business.One can’t marry without a good income these days because of high prices and heavy taxes.I am still unmarried,but I hope to marry next year.Do you remember Mary Smith,a girl who was in college with us?She’s the girl who’s going to be my wife as soon as we can afford to marry.
I’m still in the food company,having only a junior position,but it’s possible that I will be promoted to a department manager next year and I’m doing very well.
Once more,congratulations on your marriage!
Yours truly,
John
部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。
A
Warm weather gets thousands of people to gather outdoors and celebrate for various events. Here are a few fun festivals that you should travel to see this summer.
Naadam (Ulaanbaatar, Mongolia)
Naadam, also known as “the three games of men”, is the biggest traditional festival held in Ulaanbaatar, the capital of Mongolia. Each July, men compete in Mongolian wrestling, horse racing and archery. Today, women also take part in the archery and girls in the horse racing.
Elvis Week (Memphis)
If moving your body to Blue Suede Shoes this summer sounds good to you, then head to Memphis for Elvis Week, usually held in August. Movies, special performances and the Ultimate Elvis Tribute Artist Contest are just a few activities to keep fans busy. The week of scheduled events is held to mark the anniversary of the death of Elvis Presley, the “King of Rock and Roll”.
Glastonbury Festival (Somerset, England)
Hundreds of thousands of people gather on a dairy farm in Somerset, England every year for the Glastonbury Festival. Famous bands and singers appear at the five day music celebration. Admission to the festival was £ 1 when the festival started in 1970, but in 2019, full­weekend general admission tickets went for £ 248.
World Bodypainting Festival (Klagenfurt, Austria)
During the annual (一年一次的) World Bodypainting Festival in Austria, artists from more than 40 countries compete using a variety of techniques, including brushes, sponges and airbrushes. Alex Barendregt created the festival in 1998, when he was tasked with organizing a new summer event.
解题导语 本文主要介绍了世界各地夏季的一些节日。
21.Why is Elvis Week held?
A.To attract artists and fans.
B.To be in memory of a musician.
C.To provide special performances.
D.To show the development of rock music.
B 解析:细节理解题。根据Elvis Week (Memphis)部分中的The week of scheduled events is held to mark the anniversary of the death of Elvis Presley, the King of Rock and Roll’”可知猫王周是为了纪念摇滚之王埃尔维斯·普雷斯利。故选B。
22.What can we know about Glastonbury Festival?
A.It lasts ten days.
B.It is held on a farm.
C.It is held twice a year.
D.It has a history of 100 years.
B 解析:细节理解题。根据Glastonbury Festival (Somerset, England)部分中的Hundreds of thousands of people gather on a dairy farm is Somerset, England every year for the Glastonbury Festival.可知格拉斯顿伯里音乐节是在农场举行的。故选B。
23.Which festival was invented by Alex Barendregt?
A.Naadam.
B.Elvis Week.
C.Glastonbury Festival.
D.World Bodypainting Festival.
D 解析:细节理解题。根据World Bodypainting Festival (KlagenfurtAustria)部分中的Alex Barendregt created the festival in 1998, when he was tasked with organizing a new summer event.可知亚历克斯·巴伦德雷格特被要求组织一个新的夏季活动于是他在1998年创造了世界人体彩绘节。故选D。
B
School had just started in August when Conner began throwing up for no reason. It wasn't long before the boy also began suffering terrible headaches. In February a 1.7­inch tumour was found in his brain and Conner was set to receive radiation treatments (放射疗法). Before treatments start, technicians make a white plastic mask (面罩) to keep patients immovable and protect unaffected parts of the brain while radiation is directed at the tumour.
It's an unpleasant experience and a frightening time. The doctor Cook decided that the masks could at least be made to look like something fun—maybe Batman or Mickey Mouse. I started thinking these masks are white and not fun at all for kids she told The Greenville News. “I felt like if we could make them a little more fun for them, they might be a little more excited about coming in for the treatment. Because the kids are afraid. While the treatment itself isn't physically painful, it can cause a lot of anxiety. And the treatment is required daily for up to six weeks.”
And the masks really make a difference. The kids really like them Cook said. It makes what is—let's face it, a terrible experience, a nice experience because they get to choose something themselves.
When new children come in for the treatment, Cook finds out what their favourite movies or cartoon characters are. Then she sets about creating the mask by drawing the image she wants onto paper, sticking it with glue, and once it's dry, she applies the colours using paints. Each child can take the mask home once the treatment ends.
Going to the doctor always means fear and pain. I wanted to make it fun, she said. “The kids really love it. It's something they enjoy and can relate to. And it fills an interest I have. I get great pleasure from it.”
解题导语 本文主要介绍了儿童脑瘤病人在接受放射治疗时会感到害怕库克医生把病人治疗时戴的面罩用孩子们喜欢的影视形象装饰从而帮助这些小病人克服恐惧心理顺利接受治疗。
24.Why is the plastic mask used according to paragraph 1?
A.To protect the brain.
B.To speed the treatment.
C.To reduce the headache.
D.To help with a health check.
A 解析:细节理解题。根据第一段最后一句Before treatments start, technicians make a white plastic mask to keep patients immovable and protect unaffected parts of the brain while radiation is directed at the tumour.可知面罩是用来固定病人的并且在放射治疗的时候可以保护大脑中不受肿瘤影响的部分。故选A。
25.What can we know about the radiation treatment?
A.It can be received at home.
B.It will cause huge physical pain.
C.It may make the patients feel worried.
D.It needs to be completed in a month.
C 解析:细节理解题。根据第二段中的While the treatment itself isn't physically painful, it can cause a lot of anxiety.可知治疗不会引起身体上的疼痛但会引起焦虑。故选C。
26.What does Cook do to help the children being treated?
A.Show them their favourite movies.
B.Offer them some free masks as gifts.
C.Dress them up as cartoon characters.
D.Make the masks more interesting to kids.
D 解析:细节理解题。根据第三段中的And the masks really make a difference. The kids really like them Cook said.和最后一段中的The kids really love it. It's something they enjoy and can relate to.可知库克通过装饰面罩让面罩变得更加有趣从而让孩子们不那么害怕治疗。故选D。
27.What does the author want to show by telling this story?
A.Love can treat the terrible sickness.
B.Kindness can bring warmth and joy.
C.Health matters to everyone.
D.Creativity leads to success.
B 解析:推理判断题。根据最后一段可知在库克医生的热心帮助下孩子们不再害怕治疗看病也不再是痛苦和冰冷的而是快乐、温暖的。故选B。
C
After bikes and umbrellas are made sharable across China, some companies started eyeing the fitness market, so shared gym rooms have hit the streets in Beijing.
Unlike common gyms that provide large, open spaces for many members to share at the same time, the newly built shared gym rooms are small, stand­alone rooms for a person to use, often set up near living communities.
Every four­square­meter room is equipped with a treadmill (跑步机), an air cleaner, a mirror, a television and an air conditioner, and users can let down the curtains for privacy. When exercising, users can listen to music, watch movies and check emails by connecting to the Internet by the screen fixed on the treadmill. There's no shower or wash basin.
Similar to using a shared bike, users can locate a shared gym room by smartphone application, book a room in advance and then need to scan (扫描) a QR code for use. A refundable deposit (保证金) of 99 yuan is required, and users are charged 1 yuan every 5 minutes.
The shared gym rooms are created by Misspao, a Beijing­based technology company founded in July. Within several months since it was founded, the company has already raised over 100 million yuan, Yicai Global reports. The idea of the shared fitness experience is not entirely nascent. Last December, the Shanghai­based technology company VRUN set up shared treadmills in office and apartment buildings.
The sharing economy is still becoming popular in China. According to Yicai Global, confident investors are pouring millions into sharing start­ups. In March, the State Information Center published a report which predicts that the total value of China's sharing economy will see a yearly growth of 40% in the coming years, and it is expected to make a great contribution to the country's GDP.
解题导语 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种新型事物:共享健身房。
28.What makes the shared gym room different from the common one?
A.Offering open spaces.
B.Standing in the living zone.
C.Holding one person at a time.
D.Having some advanced equipment.
C 解析:细节理解题。根据第二段中的Unlike common gyms that provide large, open spaces for many members to share at the same time, the newly built shared gym rooms are small, stand­alone rooms for a person to use可知传统健身房提供大的开放空间让很多人同时使用而共享健身房一次只能容纳一个人。故选C。
29.What do people need to do to use the shared gym room?
A.Use a smartphone.
B.Pay 100 yuan first.
C.Let down curtains for privacy.
D.Have a shower before exercise.
A 解析:细节理解题。根据第四段中的users can locate a shared gym room by smartphone application, book a room in advance and then need to scan a QR code for use可知用户想使用共享健身房需要用智能手机进行操作。故选A。
30.What does the underlined word “nascent” in paragraph 5 mean?
A.Simple.         B.Popular.
C.Satisfying.         D.New.
D 解析:词义猜测题。根据画线词后的Last December, the Shanghai­based technology company VRUN set up shared treadmills in office and apartment buildings.可知这个共享健身体验的观点不是新的。故选D。
31.What is the author's purpose of writing the passage?
A.To introduce shared gym rooms.
B.To advertise a technology company.
C.To support the shared gym rooms.
D.To predict the future of shared gym rooms.
A 解析:写作意图题。根据全文内容可知作者主要介绍了共享健身房。故选A。
D
There are usually few things people want to do less than housework. But while washing the dishes and dusting the shelves can seem like troublesome (令人烦恼的) things, a new study has shown just how important they are to senior people's general health and happiness.
In fact, scientists now believe cleaning the home is more important to older adults' mental and physical health than other factors, such as the area they live in or how much they earn. Researchers at Case Western Reserve University say the housework is beneficial because of the exercise it takes to get the daily job done, which in turn affects mental health.
Dr Wright, at the university's Frances Payne Bolton School of Nursing and on a research team wanted to find out how income, education, environment and health behavior, like smoking and exercise, affect an older person's health. The study's 337 participants, from 65 to 94 years old, had to have at least one chronic (慢性的) illness. They also had to have physical problems that prevented them from doing at least one basic daily task, such as bathing and dressing.
Dr Wright said she was surprised to learn that housework affected the participants' physical and mental well­being more than other factors. House cleaning kept them up and moving said Dr Wright. “A clean environment is helpful in treating some illnesses.”
The study provided evidence that Wright had found in her visits: people living in a chaotic (混乱的) environment seemed less satisfied than those in a place that was neat and tidy. Wright hopes the study shows how important it is for older adults with disabilities and chronic illnesses to continue physical activities, such as doing stretching exercises, standing up and sitting down in a chair.
解题导语 许多人都不喜欢做家务但有研究发现做家务和干净的环境可以让人更健康、更幸福。
32.What can we infer from paragraph 1?
A.People are too busy to do housework.
B.People do less housework than before.
C.People have difficulty in doing housework.
D.People don't think highly of doing housework.
D 解析:推理判断题。根据第一段中的There are usually few things people want to do less than housework.seem like troublesome things可知人们不喜欢做家务。故选D。
33.How do Dr Wright and her team do their research?
A.By choosing weak participants.
B.By curing participants' illnesses.
C.By observing participants'behavior.
D.By limiting participants' moving areas.
A 解析:细节理解题。根据第三段中的最后两句The study's 337 participants...bathing and dressing.可知他们选择一些年老体弱的老人作为研究对象。故选A。
34.What's the effect of the living environment according to Dr Wright?
A.It can affect one's feelings.
B.It can reshape one's character.
C.It can change one's lifestyle.
D.It can influence one's hobbies.
A 解析:细节理解题。根据最后一段中的people living in a chaotic environment seemed less satisfied than those in a place that was neat and tidy可知居住环境可以影响一个人的感觉。故选A。
35.What does the text mainly tell us?
A.The proper ways to do housework.
B.The advantages of doing housework.
C.The hidden meanings of doing housework.
D.The different attitudes towards housework.
B 解析:主旨大意题。根据全文的内容可知文章主要说明了做家务给老人带来的好处。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分满分12.5分)
阅读下面的短文从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It was August 2,1927. The news had spread fast. A man named Ralph Peer was coming to the city of Bristol. He wanted to make recordings of local people singing and playing musical instruments. 36.________ That was a lot of money in those days.
Many people came to Bristol that day to play for Mr Peer. But one group seemed to have just the sound that he was looking for. They were a man named A.P. Carter, his wife, Sara, and her cousin, Maybelle. 37.________ Sara sang lead, the loudest and highest notes. A.P. sang bass, the lowest notes. Maybelle sang harmony, somewhere in between. She also played the guitar in a new and unusual way. 38.________ She played the main part of the songs on the lowest guitar strings. And then she quickly strummed by playing all the strings at once. This kind of playing became known as the “Carter Scratch.”
39.________ They did not sound like they had taken music lessons. But it did not matter. The people in poor rural areas thought they sounded just like their neighbors, or the people who sang in their churches.
40.________ They recorded more songs. They traveled to many cities and towns in the eastern United States to perform. Thousands of people heard them sing and bought their recordings. Some people estimate that within three years, the Carter Family sold three hundred thousand recordings.
A.The Carter Family wanted to have a try.
B.The Carter Family sounded different.
C.They called themselves the Carter Family.
D.The Carter Family soon became famous.
E.No matter where they went, they were well received.
F.And he said he would pay fifty dollars for each song recorded.
G.It sounded almost like two people were playing at the same time.
解题导语 本文介绍了作为歌唱组合卡特一家以其独特的演唱方式受到人们的喜爱并卖出许多唱片。
36.F 解析:根据下文的That was a lot of money in those days.可知上文应是提到具体的钱数。故选F。
37C 解析:前面提到卡特和妻子以及堂妹这个组合下文应该提到这个组合的名字。故选C。
38G 解析:根据上文的She also played the guitar in a new and unusual way.可知下文应该提到她的独特之处。故选G。
39B 解析:根据下文的They did not sound like they had taken music lessons.可知他们听起来与众不同。故选B。
40D 解析:根据下文的They recorded more songs. They traveled to many cities and towns in the eastern United States to perform.可知他们出名了。故选D。
第三部分 语言运用(共两节满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分满分15分)
阅读下面的短文从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
One day when I was 15 years old, I had some friends over to hang out. While we were making food in the kitchen, my brother placed his beef next to my __41__ one and said, “Courtney, your beef is bigger than mine. You're already fat enough.” Then he walked out laughing.
Unpleasant __42__ on my physical appearance were nothing new. Something inside me gave in to his idea that my legs were __43__, and that became the last day that I ever willingly wore __44__ until I was 30 years old. For the next 15 years, I spent summer after summer __45__ in long pants.
But then I met Ragen Chastain. I couldn't believe that this woman who, like myself, weighed almost 300 pounds was so energetic and happy in her own skin. I __46__ as she shared her own journey to recovery and self­love. She talked about how amazing our __47__ are, simply because of the things they do every day—like breathing, __48__ blood to every cell, blinking (眨眼睛) and walking.
Walking! I was suddenly __49__ how foolish I'd been for so long. There are people who are born without legs, or who lose their legs, and I'd been hiding my perfectly strong, healthy, and beautiful legs __50__ because I had __51__ someone to convince me that they weren't good enough. The next day, I bought three pairs of shorts and a sundress and spent the entire summer letting my legs __52__ the sun and feel the breeze.
“If what you see __53__ you so much, feel free to practice the ancient art of looking __54__ else.” That's Ragen's own __55__, but I don't think she'll mind if you use it.
解题导语 本文主要讲述了作者因哥哥的一句玩笑感到很自卑觉得自己的腿很胖。后来遇到了体重300多磅的拉根·查斯顿。她是那么有活力对自己的外表充满自信。作者受她的鼓舞决定开始锻炼充分地利用好自己的腿。
41.A.small         B.plain
C.thick         D.slim
C 解析:根据空后的your beef is bigger than mine可知的那块牛肉比较厚(thick)。故选C。
42A.reports         B.suggestions
Creflections         D.comments
D 解析:哥哥说的话和别人一样都是对的外表进行评论(comments)。故选D。
43A.unnecessary         B.unacceptable
Cunique         D.unknown
B 解析:内心深处因哥哥的话觉着的腿不可接受(unacceptable)。故选B。
44A.shorts         B.T­shirts
Csocks         D.pants
A 解析:根据后文的long pants可知作者那天是最后一天穿短裤(shorts)。故选A。
45A.sleeping         B.roasting
Cdriving         D.running
B 解析:根据空格前的summer after summer以及空格后的long pants可知作者在夏天里穿长裤很热好像烤(roasting)着了似的。故选B。
46A.laughed         B.expected
Cwaited         D.listened
D 解析:根据空格后的shared可知作者在听(listened)她分享自己的经历。故选D。
47A.legs         B.weights
Cbodies         D.images
C 解析:根据空格后的内容可知在拉根·查斯顿的眼中我们的身体(bodies)是非常奇妙的。故选C。
48A.pulling         B.putting
Cpreventing         D.pumping
D 解析:根据空格后的blood可知pump blood to sp.把血液运输到某地。故选D。
49A.afraid of         B.absorbed in
Caware of         D.anxious about
C 解析:作者突然意识到(aware of)自己以前很傻。故选C。
50A.in shame         B.in panic
Cin pride         D.in delight
A 解析:因为别人说自己不够好就很羞愧地(in shame)把自己美丽的、健壮的腿藏了起来。故选A。
51A.begged         B.allowed
Crefused         D.invited
B 解析:因为允许(allowed)别人使相信自己的腿不够好。故选B。
52A.avoid         B.see
Ccover         D.kick
B 解析:作者决定把自己的腿露出来见(see)太阳。故选B。
53A.amuses         B.excites
Cbothers         D.teases
C 解析:如果你看到的东西使你烦扰(bothers)。故选C。
54A.somewhere         B.anywhere
Cnowhere         D.everywhere
A 解析:那你就看其他的某个地方(somewhere)。故选A。
55A.decision         B.question
Ccreation         D.requirement
C 解析:这话是拉根自己创造(creation)出来的。故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分满分15分)
阅读下面的短文在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
In western countries the only person who might dare to tell you that you are fat is your 56.____________(person) doctor. Then he would probably tell you how to lose weight. In China, there is no such inhibition (拘谨) as to 57.____________(talk) about people's weight. It 58.____________(be) common for Chinese to go to foreigners, saying, “You are fat.” While I was talking with 59.____________ Chinese friend about this, she told me that I was wrong and that Chinese will normally say, “You are so fat.” There are several reasons 60.____________ people will say this. Firstly, there aren't many fat people in China. It is almost a 61.____________(curious) to see someone fat. Secondly, there are 62.____________(few) private issues. Thirdly, people just feel freer to speak exactly what is on their mind. Try feeding Western dessert to Asians 63.____________ you will always hear “too sweet, too sweet”. Some Chinese think that all Westerners are fat. Once I 64.____________(play) basketball when a guy said, “Why are you so skinny? I thought all people from America were fat.” Perhaps if more people in America comment on others' weight, then it might help remind people to try 65.____________(stay) fit.
解题导语 本文是一篇说明文。文章讲述了中西方文化针对肥胖的表达有所差异。
56.personal 解析:考查形容词。此处用形容词personal(私人的)作定语修饰名词doctor。故填personal。
57talking 解析:考查动名词。介词短语as to(谈到、关于)相当于介词about介词后面用动名词(doing)作宾语。故填talking。
58is 解析:考查主谓一致。此处缺少谓语讲的是事实用一般现在时主语It是单数主谓一致谓语也应用单数。故填is。
59a 解析:考查冠词。此处泛指一位中国朋友Chinese以辅音音素开头应用不定冠词a表泛指。故填a。
60why 解析:考查定语从句关系词。此处是定语从句先行词是several reasons在从句中作原因状语应用关系副词why。故填why。
61curiosity 解析:考查名词。由前面a可知此处用名词作表语curiosity可用作可数名词罕见而有趣的事。故填curiosity。
62fewer 解析:考查比较级。由全文语境可知这里指相对美国来说在中国私人问题相对少一些应用比较级。故填fewer。
63and 解析:考查连词。本句是祈使句+ and +陈述句结构前一分句表示一种假设/条件相当于if条件状语从句后一句表示一种结果/推论。故填and。
64was playing 解析:考查时态。此处缺少谓语由Once和said可知本句时态属于过去时间范畴由句意可知此处表正在打篮球故用过去进行时(was/were doing)又主语I是单数谓语也用单数。故填was playing。
65to stay 解析:考查动词不定式。固定搭配try to do sth.(尽力做某事)此处用动词不定式。故填to stay。
第四部分 写作(共两节满分40分)
第一节(满分15分)
最近你班同学在英语课堂上就该不该允许学生在学校嚼口香糖(Should students be allowed to chew gum at school?)这一话题进行了讨论请根据表格内容用英语写一篇短文介绍此次讨论的情况。

嚼口香糖能够清洁牙齿、消除紧张
不应该
嚼口香糖产生的噪音会影响他人、污染环境
你的观点
……
注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节使行文连贯。
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
One possible version
Recently our class held a heated discussion about whether we students should be allowed to chew gum at school.
There are some students who are for it. The reasons are as follows: Firstly, as teenagers, we are under the great pressure of studying. Being allowed to chew gum at school may help us relieve the pressure. Besides, it can be helpful for cleaning our teeth.
However, others argue against it. For one thing, chewing gum is not friendly to the environment. The gum chewed may be thrown on the ground as garbage by some students, which is harmful to the soil. For another thing, chewing gum during class will make noise, which may bother the classmates around you.
In my opinion, gums contain some harmful substances. For the sake of the environment and personal health, students should not be allowed to chew gum at school. Just control yourself, and you will quit chewing gum.
第二节(满分25分)
阅读下面的材料根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Two men, both seriously ill, occupied the same hospital room. One man was allowed to sit up in his bed for an hour each afternoon. His bed was next to the room's only window. The other man had to spend all his time lying on his back. The men talked for hours continuously. They spoke of their wives and families, their homes, their jobs, their experience in the army, where they had been on vacation. Every afternoon when the man in the bed by the window could sit up, he would pass the time by describing to his roommate all the things he could see outside the window. The man in the other bed began to live for those one­hour periods when his world would be broadened and enlivened (有活力的) by all the activities and colors of the world outside.
The window overlooked (俯瞰) a park with a lovely lake. Ducks and swans (天鹅) played on the water while children sailed their model boats. Young lovers walked arm in arm among lowers of every color. Grand old trees made everything around more attractive, and a fine view of the city skyline could be seen in the distance. As the man by the window described all this in detail, the man on the other side of the room would close his eyes and imagine the picturesque (如画的) scene. One warm afternoon the man by the window described a parade (列队) passing by. Although the other man couldn't hear the band, he could see it in his mind's eye as the gentleman by the window pictured it with descriptive words.
Days and weeks passed. One morning, the nurse arrived to bring water for their baths only to find the lifeless body of the man by the window, who had died peacefully in his sleep. She was saddened and called the hospital attendants to take the body away. Later, the other man asked if he could be moved next to the window. The nurse was happy to make the switch, and after making sure he was comfortable, she left him alone. Finally, he would have the joy of seeing it for himself.
注意:续写词数应为150左右。
Slowly and painfully, he made his greatest possible efforts to look out of the window beside the bed._________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
The man was blind and could not even see the wall. Perhaps he just wanted to encourage youthe nurse answered.___________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
One possible version
Slowly and painfully, he made his greatest possible efforts to look out of the window beside the bed. When eagerly looking out of the window, he was so frozen that he could see nothing but a blank wall. Sitting there alone, he wondered why the former roommate spent time describing the lively scenes during the one­hour periods. After a while, the nurse came in to take his temperature. “Miss, my former roommate used to picture wonderful things outside the window to me. But actually there is only a wall outside. I just can't understand why he did so.”the man asked.
The man was blind and could not even see the wall. Perhaps he just wanted to encourage you the nurse answered. He was again shocked and suddenly understood, feeling deeply moved. He remembered how much he enjoyed the happy moments and felt grateful. There is great happiness in making others happy despite our own situation. Sharing grief is half the sorrow, but happiness, when shared, is doubled. Never was there another moment when he knew so clearly what he can do to help the people around him.
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Archiver|手机版|小黑屋|5432教案网 ( 蜀ICP备2022024372号-1 |川公网安备51152402000101号 )|网站地图

GMT+8, 2025-10-31 06:17 , Processed in 1.003644 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.5

© 2001-2025 Discuz! Team.

快速回复 返回顶部 返回列表