|
|
Unit 4 【单元测试 · 提升卷】
(满分:150分 时间:120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分 7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.How will the woman probably get to Yale University?
A.By car. B.By bus. C.By subway.
2.Where does the conversation probably take place?
A.In a library. B.At a book store. C.In a classroom.
3.How many students are good at basketball this year?
A.About 20. B.About 30. C.About 40.
4.What are the speakers mainly talking about?
A.A hotel. B.A trip. C.Tickets.
5.What does the man want?
A.Water. B.Juice. C.Coca-Cola.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How many customers do they have today?
A.2. B.6. C.More than 6.
7.How does the man feel now?
A.Happy. B.Calm. C.Worried.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.Where does the man like to go?
A.To an island. B.To the beach. C.To a pub.
9.What does the woman like doing?
A.Being away from the tourists.
B.Meeting people when she is on holiday.
C.Making friends with people who speak Spanish.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Why can’t the man use the bathroom on the first floor?
A.It is under repair. B.It only has cold water. C.It is for the woman’s family.
11.Where is the man’s bedroom?
A.On the first floor. B.On the second floor. C.On the third floor.
12.What can the man do with the phone in the living room?
A.Dial up the Internet. B.Make calls out. C.Take calls.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What does the boy want to celebrate?
A.His 18th birthday. B.His 19th birthday. C.His 20th birthday.
14.Where does the boy want to celebrate his birthday?
A.In a bar. B.At his home. C.In a restaurant.
15.What does the woman suggest doing?
A.Making a salad. B.Buying some flowers. C.Buying some drinks.
16.When will the boy order a birthday cake?
A.On Saturday morning.
B.On Saturday afternoon.
C.On Sunday morning.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Where is the speaker’s mother coming from?
A.Osaka. B.New York. C.San Francisco.
18.Why will the speaker clean his apartment?
A.It is too dirty.
B.His girlfriend will visit him.
C.His mother will stay with him.
19.What is the speaker going to do on Saturday?
A.Have a party.
B.Have dinner with his friends.
C.Show his mother around the city.
20.Who will the speaker and his mother meet on Saturday?
A.His friends. B.His girlfriend. C.His girlfriend’s parents.
答案:
1.C
【原文】W: I’d like to go to Yale University tomorrow. How can I get there?
M: Take the subway. It’s near the bus stop.
2.A
【原文】W: How long can I keep the books?
M: For two weeks. After that you must renew the books if you wish to keep them longer.
3.A
【原文】M: How many students tried out for the basketball team this year?
W: About 40, but only half of them have real talent for the sport.
M: Oh, what a pity!
4.B
【原文】W: Have you booked the tickets yet?
M: For the trip? Of course I have. Everything is ready, so don’t worry.
W: Good. Where will we stay?
M: Four Seasons Hotel. The rooms there are really nice.
5.B
【原文】M: I’m getting quite thirsty. I think I’ll buy a drink.
W: Do you want some Coca-Cola?
M: No, I am not really into it. I think I’ll get juice instead.
W: OK, good idea. That will be healthy.
6.B 7.C
【原文】M: How many customers have we got in today?
W: Er… 6.
M: 6? Is that all? I bet The Angel has more than 6 customers.
W: Yes, it’s full. I walked past a few minutes ago. There were people waiting outside.
M: Oh, dear. If we don’t get our customers back, we’re going to have to close it.
W: That won’t happen. These are for table 2. And they want a bottle of red wine. Come on, hurry up.
8.A 9.B
【原文】M: I can’t stand places where you have to share the beach with thousands of other people and everyone speaks English.
W: Oh, I don’t mind that.
M: Oh, I do. I never go to places like that. I like to get right away from all the tourists, and go somewhere that’s really quiet and peaceful, like an island or something, where no one speaks English.
W: What’s wrong with people speaking English? I like meeting people when I’m on holiday. I like places with a good night life, and plenty of people around and… well, you know, where you can have a good time.
10.C 11.B 12.C
【原文】W: Now,Bill, you have seen almost everything in my house.When do you plan to move in?
M: Well, I think the room is fine. But may I ask you some questions?
W: Yes,of course.
M: May I use the bathroom on the first floor?
W: No, you may not. It is for my family. But you may use the bathroom next to your bedroom on the second floor.
M: OK. But may I use the phone in the living room?
W: Yes,you may. But you are only allowed to use that phone to take calls.You should use the phone in your own bedroom when you make a call out.
M: May I use the telephone in my bedroom to dial up the Internet?
W: Yes, you may. But you should not be online for more than 10 minutes each time.
M: OK.
13.A 14.B 15.C 16.A
【原文】M: Hi, Judy. I’d like to celebrate my 18th birthday with some friends this Saturday.
W: Oh, really? That’s great! The eighteenth birthday! You are a grown-up now.
M: Yeah ,from now on, I have to take responsibility for my actions. It’s really an important day in my life.
W: How do you plan to celebrate it, Mike? In a bar?
M: No, I plan to celebrate it in my home and invite some friends to come over.
W: How about a birthday party? We can buy some balloons to decorate your room and buy some drinks.
M: Sounds fantastic. And maybe we can prepare some food all by ourselves and make a salad.
W: That’s a sign that you’ve become a grown-up.
M: You bet. Well, on Saturday morning, I’ll order a birthday cake. Then, I’ll go shopping in the supermarket. On that afternoon I’ll decorate my room.
W: I will help you.
17.A 18.C 19.C 20.B
【原文】
I’m excited. Tomorrow my mother’s going to arrive at the San Francisco Airport. She’s coming to us for two weeks. She’s coming from Osaka, Japan. Today I’m going to clean my apartment because she’s going to stay with me. Tomorrow, I’m going to pick her up. Then, we’re going to drive to my sister’s house. We’re going to have dinner with all of our friends and family that live in the Bay Area. On Saturday, we’re going to get up late. After a late breakfast, my sister and I are going to show her the beautiful city of San Francisco. We’re going to take a cable car ride. Then, I’m going to take her to my girlfriend’s house. We want to get married next year, so I want my mother to meet her. I hope she likes her.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。
A
Sydney Conservatorium of Music Concerts for January
A.Sydney Youth Orchestra
Conservatorium High School students play a selection (精选) of Mozart concertos (协奏曲).
Date:Sat.7th and 14th January, 8:00 pm.$10
B.Let's Sing Together
An afternoon for the young and the youngatheart. Led by the Giggles Band, sing children's songs from your childhood and from all over the world. There will be a special appearance by Willy Wallaby, from the popular children's programme.
Date:Sun.8th January, 3:00 pm.$5
C.One Romantic Evening
Bring someone special with you and listen to some of the greatest love songs as you look at the stars together!
Date:Sat.28th January, 7:30 pm.$20
Note:This concert will be held in the Conservatorium Rose Garden, not in the Concert Hall.
D.Rock and Roll
Dance till late to the rock hits of the last 10 years. Bands playing include The Hippies, The Hypers, and The Heroes. If you have a special request, write it down at the ticket counter when you come in.
Date: Sat.21st January, 8:00 pm.$10
E.Flamenco
Worldfamous classical guitarist Rodrigo Paras will play a selection of traditional Spanish Flamenco pieces.
Date:Sun. 22nd and 29th January, 7:30 pm.$12
【解题导语】 本文是一篇应用文。文章是一则介绍悉尼音乐学院音乐会活动的广告。
21.How much will you pay if you want to listen to children's songs?
A.$5. B.$10.
C.$12. D.$20.
A 解析:细节理解题。根据Let's Sing Together部分中的“Led by the Giggles Band, sing children's songs from your childhood”以及$5 可知,欣赏儿童歌曲需要5美元。
22.When will the concert in the Conservatorium Rose Garden start?
A.7th January,8:00 pm.
B.21st January,8:00 pm.
C.22nd January,7:30 pm.
D.28th January,7:30 pm.
D 解析:细节理解题。根据One Romantic Evening部分中的“This concert will be held in the Conservatorium Rose Garden”以及“Date:Sat.28th January, 7:30 pm”可知应选D项。
23.What is special about Rock and Roll?
A.It will be played by students.
B.There will be a special guest.
C.It will be held in a different place.
D.You can leave a note when you come in.
D 解析:细节理解题。根据Rock and Roll部分中的“If you have a special request, write it down at the ticket counter when you come in.”可知,在那里,你可以在入场时留下写有你请求的便条。
B
In 1947 a group of famous people from the art world decided to hold an international festival of music, dance and theatre in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after World War Ⅱ.
It quickly attracted famous names such as Alec Guinness, Richard Burton, Dame Margot Fonteyn and Marlene Dietrich as well as the big symphony orchestras (交响乐团). It became a fixed event every August and now attracts about 400,000 people yearly.
At the same time, the Edinburgh Festival Fringe (the Fringe) appeared as a challenge to the official festival. Eight theatre groups turned up uninvited in 1947, believing that everyone should have the right to perform, and they did so in a public house that had been disused for years.
Soon, groups of students firstly from The University of Edinburgh, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham were making the journey to the Scottish capital each summer to perform theatre by littleknown writers of plays in small halls.
Today the Fringe, once less recognized, has far outgrown the festival with around 1,500 performances of music, dance and theatre on every one of the 21 days it lasts. And yet as early as 1959, with only 19 theatre groups performing, some said it was getting too big.
A paid administrator (管理人员) was first employed only in 1971, and today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself. In 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600 different groups from 50 different countries. More than 1.25 million tickets were sold.
【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了爱丁堡边缘艺术节的形成和发展。
24.What was the purpose of some famous people's holding an international festival in 1947?
A.To honor heroes of World War Ⅱ.
B.To introduce young theatre groups.
C.To attract great artists from Europe.
D.To bring Europe together again.
D 解析:细节理解题。根据第一段中的“The idea was to reunite Europe after World War Ⅱ.”可知,一些名人建立国际节日是为了在第二次世界大战后使欧洲联合起来。故选D。
25.Why did some uninvited theatre groups come to Edinburgh?
A.They came to take up a challenge.
B.They thought they were also famous.
C.They wanted to take part in the festival.
D.They owned a public house there.
C 解析:细节理解题。根据第三段中的“Eight theatre groups turned up uninvited in 1947, believing that everyone should have the right to perform”可知,这些未被邀请的团体认为每个人都有权利表演,所以他们想要参加这个节日。故选C。
26.Who joined the Fringe after it appeared?
A.Popular writers.
B.University students.
C.Artists from around the world.
D.Performers of music and dance.
B 解析:细节理解题。根据第四段内容可知,先是爱丁堡大学的学生,后来是牛津、剑桥、达勒姆和伯明翰的大学的学生,他们纷纷来到苏格兰首府表演。故选B。
27.Why are the numbers mentioned in the last paragraph?
A.To prove different groups have come to the festival.
B.To show administrators are busy in August.
C.To prove the tickets of the festival sell well.
D.To show the festival has grown rapidly.
D 解析:推理判断题。根据最后一段内容可知,爱丁堡边缘艺术节发展很快。故选D。
C
Once a circle missed a wedge (楔子). The circle wanted to be whole, so it went around looking for its missing piece. But because it was incomplete and therefore could roll only very slowly, it admired the flowers along the way. It chatted with worms. It enjoyed the sunshine. Finally it found a piece that fit perfectly. It was so happy. Now that it was a perfect circle, it could roll very fast, too fast to notice flowers or talk to the worms. When it realized how different the world seemed when it rolled so quickly, it stopped, left its found piece by the side of the road and rolled slowly away.
In some strange sense we are more whole when we are missing something. The man who has everything is in some ways a poor man. He will never know what it feels like to yearn, to hope, to nourish (滋润) his soul with the dream of something better. He will never know the experience of having someone who loves him give him something he has always wanted or never had.
There is wholeness about the person who has come to terms with his limitations, who has been brave enough to let go of his unrealistic dreams and does not feel like a failure for doing so. There is wholeness about the man or woman who has learned that he or she is strong enough to go through a tragedy (悲剧) and survive — he or she can lose someone and still feel like a complete person.
Life is more like a baseball season, when even the best team loses one third of its games and even the worst team has its days of brilliance. Our goal is to win more games than we lose. When we accept that imperfection is part of being human, and when we can continue rolling through life and appreciate it, we will have achieved wholeness that others can only long for.
【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。文章以一个小故事引出话题——人生不在于完美, 而在于完整。
28.Which may be an example of being whole?
A.A person has everything.
B.A person accepts his or her limitations.
C.A person loves someone and is loved.
D.A person feels blue for dropping unrealistic goals.
B 解析:细节理解题。根据第三段中的“There is wholeness about the person who has come to terms with his limitations, who has been brave enough to let go of his unrealistic dreams and does not feel like a failure for doing so.”可知,一个人接受他或她的缺陷,可能是“完整”的例子。故选B。
29. How is a baseball season similar to life?
A.Easy come, easy go.
B.Failure is the mother of success.
C.Energy and persistence conquer all things.
D.Some battles you win and some battles you lose.
D 解析:细节理解题。根据最后一段中的“Life is more like a baseball season, when even the best team loses one third of its games and even the worst team has its days of brilliance. Our goal is to win more games than we lose.”可知,棒球赛季和生活的相似之处在于你有输有赢。故选D。
30.How does the author clarify his idea?
A.Mainly by comparing.
B.Mainly by reasoning.
C.Mainly by informing.
D.Mainly by arguing.
A 解析:推理判断题。根据第二段内容(人生“完美”的人)和第三段内容(人生完整的人)作对比; 最后一段又拿棒球赛季和生活作比较。因此作者主要是通过作对比和作比较的方法来澄清他的观点的。故选A。
31.What can be the best title for the passage?
A.Pursue Perfection in Life
B.Be Whole in Life
C.Life Without Mistakes Is Whole
D.No Pains, No Gains
B 解析:标题归纳题。通读全文可知,作者通过圆和楔子的小故事感悟出这样的道理:从某种奇怪的意义上讲,当我们失去某些东西的时候,我们反而会更加完整,人生不在于完美而在于完整。因此不管是从故事内容还是从其诠释的人生哲理上,B项“完整的生命”作标题是最佳的。故选B。
D
Maggie, a girl of thirteen years old, lived on the west coast of the United States. She had never experienced an earthquake before; she only prepared for it. As long as she could remember, preparing for an earthquake was common at her school. Her family had made plans as well in case of a natural disaster.
One day, Maggie arrived home from school at the usual time. However, it was not the same as usual. She was home alone. Her mom would be driving home on the busy freeway and her dad was to arrive at the airport. He was coming home from a twoweek business trip.
After finishing her homework, Maggie felt a little hungry, so she went to the kitchen to find something to eat. Just then she felt a shake, then the violent shaking. Maggie quickly ran under the large table in the dining room. The sounds of breaking glass and the crashing of many things were deafening,__and Maggie hugged herself in fear.
After what seemed like a very long time, the earthquake appeared to be over. Maggie could hear the sound of water rushing below her in the basement. And there was the smell of natural gas in the air. Maggie knew where the main water valve (阀门) was and how to turn it off. Dad had ever shown her before.
Slowly and carefully she came out from under the table. The once tidy home was then almost unrecognizable. Walls had fallen down and many things in the room were in a mess. As Maggie approached the open basement door, she could see the steps. Carefully she made her way down into the dark basement.
While placing her feet firmly on the floor, Maggie felt a sudden pain as a large wood hit her head and shoulder. She fell unconscious onto a pile of boxes. An hour later, she woke up and found her parents beside her. She was happy that she was still alive!
【解题导语】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个居住在美国西海岸的小女孩麦吉在地震中的经历。
32.What can we infer from the first paragraph?
A.Earthquakes are the main natural disasters in the US.
B.Maggie's parents taught her how to survive in an earthquake.
C.Earthquakes occur often in the west of the US.
D.Maggie has some selfhelp awareness in earthquakes.
D 解析:推理判断题。根据第一段中的“As long as she could remember,preparing for an earthquake was common at her school.”可推知,麦吉有在地震中自救的意识。故选D。
33.What does the underlined word “deafening” in paragraph 3 mean?
A.Very loud. B.Quite familiar.
C.Very distant. D.Quite strange.
A 解析:词义猜测题。根据第三段中的“Maggie hugged herself in fear”可知,玻璃破碎的声音和许多东西的碰撞声让麦吉感到很害怕,该词用来描述声音,故可推知deafening意为“非常大声、震耳欲聋的”。故选A。
34.What can we know about Maggie?
A.She was the only child in her family.
B.She was not afraid at all during the earthquake.
C.She was hurt when turning off the water valve.
D.She had experienced an earthquake before.
C 解析:细节理解题。根据第四段中的“Maggie could hear the sound of water rushing below her in the basement.”和“Maggie knew where the main water valve was and how to turn it off.”以及第六段中的“While placing her feet firmly on the floor, Maggie felt a sudden pain as a large wood hit her head and shoulder.”可知,麦吉在关水阀的时候被木头砸伤了。故选C。
35.What does the passage mainly talk about?
A.A story of a girl in an earthquake.
B.The importance of preparing for an earthquake.
C.The ways to escape from an earthquake.
D.The danger of an earthquake.
A 解析:主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了一个居住在美国西海岸的13岁小女孩麦吉独自在家中时遭遇地震的经历,选项A“一个女孩在地震中的故事”符合题意。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面的短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We all know a wagging tail means a dog is friendly, right? Not necessarily. Dogs say lots of things with their tails—and not all of them are nice. A dog who is wagging its tail might be happy, interested, or confident. 36.________ In this section, we'll tell you how to understand a dog's body language.
When you see a dog whose tail is wagging wide and fast, the message is almost always “Glad to see you!” On the other hand, a dog holding its tail horizontally (水平地) wants to know a bit more about you. It might not be ready to welcome you. 37.________ It's still deciding whether you are a friend or not. The same is true of a dog whose tail is wagging slowly.
When a dog hears or sees something new or exciting, its ears will go up or forward. 38.________ Its ears can also be pointed in different directions, allowing the dog to quickly figure out where a sound is coming from.
Watch your dog's facial expressions to learn more about how it's feeling. You might even catch it smiling. 39.________ But dogs probably smile for the same reason we do. They want to let others know they don't mean any harm.
Body language is one thing. 40.________ They are full of meaningful messages for dog owners.
A.But it's not going to challenge you either.
B.A dog uses its entire body to show messages.
C.A dog's barks and other noises are quite another.
D.It's really not that hard to understand what your dog is trying to say.
E.However, a dog wagging its tail may also be scared, or ready for a fight.
F.When it smiles, it pulls the corners of its mouth back to show the teeth.
G.Its hearing is so good, and your dog often knows about the approach of a person.
【解题导语】 本文是一篇说明文。狗是人类的朋友,它们通过自己的身体及表情向人们传递一些信息。本文就如何了解狗的肢体语言给了读者一些建议。
36.E 解析:上文提到“狗摇尾巴可能是高兴、感兴趣或自信”,下文是针对理解狗的肢体语言提出的建议,由此推测,狗摇尾巴也可能是害怕或准备打架,E项符合语境。
37.A 解析:上文提到“它可能没准备好欢迎你”和下文提到“它仍在判断你是不是朋友”,由此可知,所填的应是过渡句,A项“但它也不想挑战你”符合语境。
38.G 解析:根据上文提到“When a dog hears or sees...”可知,本部分与狗的听觉和视觉相关;再根据下文提到“Its ears”可知,这里介绍的是狗狗的听觉,G项符合语境。
39.F 解析:上文和下文都提到smile,选项中只有F项中有When it smiles,符合语境。
40.C 解析:上文有one thing,下文应该有another thing相呼应,C项“A dog's barks and other noises are quite another.”符合语境。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My name is Miranda Gibson. I have been at the top of a tree for five months now. Some people might wonder __41__ on earth I would choose to do that.
I have walked through this forest many times. On 12 December, __42__ rolled into the forest and the destruction (摧毁) began. I couldn't __43__ the thought that these forests would be __44__ forever. So, on 14 December, I packed up my life, __45__ of my job plans, and climbed 60 meters to the tip of this tree. I have been here since.
Life in the tree tops can be __46__ at times. I have times when I feel frustrated (沮丧的) and wish I could __47__, to anywhere, just have a __48__ of scenery for a minute! There are times too, when I feel terribly __49__. I miss my friends and family. __50__ these times, I find myself loving the __51__.
Living on the tree has been inspiring. I am willing to __52__ up here for as long as it takes, __53__ I honestly hope it won't be too __54__ before I can put my feet on the ground below and stand in a forest that will never be __55__.
【解题导语】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者不忍看到森林遭到破坏,于是打包自己的生活,放弃工作计划,来到树顶守护森林。文章也讲述了树顶生活面临的困难,表达了作者对保护森林的渴望。
41.A.why B.when
C.how D.where
A 解析:根据上文可知,作者已经在树顶生活了五个月;再根据空后的“I would choose to do that”可知,有些人可能想知道“我”究竟为什么(why)会选择那样做。
42.A.water B.animals
C.machinery D.tourists
C 解析:根据空后的rolled into和the destruction began可知,只有机器(machinery)能开进并开始摧毁森林。
43.A.bear B.help
C.keep D.spare
A 解析:根据上文提到森林遭到破坏可知,此处表示作者无法忍受(bear)。
44.A.sold B.stolen
C.protected D.lost
D 解析:根据上文the destruction began可知,此处表示作者一想到这些森林将会永远消失(lost)就受不了。
45.A.grew out B.fell short
C.ran out D.let go
D 解析:根据上文提到作者去树顶生活可知,此处表示放弃工作计划。let go of意为“放开、放弃”。
46.A.refreshing B.risky
C.challenging D.rewarding
C 解析:根据下文中的frustrated和“I miss my friends and family.”可知,此处表示树顶生活有时具有挑战性(challenging)。
47.A.get up B.get away
C.give in D.give up
B 解析:根据上文可知,树顶生活有时会让“我”感到沮丧,所以此处表示希望“我”能离开(get away),去任何地方,就为变换一会儿风景!
48.A.change B.look
C.search D.touch
A 解析:根据上文作者希望离开去任何地方可知,是为了变换(change)一会儿风景。
49.A.confused B.nervous
C.sorry D.lonely
D 解析:根据下文“I miss my friends and family.”可知,此处表示作者感到非常孤独(lonely)。
50.A.Beyond B.Without
C.Despite D.Unlike
C 解析:根据上文描述的挑战和下文中的“I find myself loving...”可知,此处表示“尽管”。
51.A.height B.experience
C.background D.position
B 解析:根据上文描述可知,此处指树顶生活这一经历(experience)。
52.A.return B.stop
C.stay D.hide
C 解析:根据上文中的“Living on the tree has been inspiring.”可知,此处表示作者心甘情愿待在(stay)这里。
53.A.but B.though
C.because D.so
B 解析:根据上文提到“我”心甘情愿待在这里和下文中的“I honestly hope...”可知,这两句话在逻辑上有明显的让步之意。
54.A.soon B.long
C.near D.bad
B 解析:根据语境可知,此处表示尽管“我”真诚的希望不久“我”就能双脚踏在下面的地面上。I hope it won't be too long before意为“我希望……不用太久”,为固定句式。
55.A.moved B.logged
C.burned D.missed
B 解析:根据上文机器开进并开始摧毁森林可知,此处表示站在一片永远不会被砍伐(logged)的森林里。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Getting up early has been considered 56.____________ a good habit since ancient times. Many years ago, people 57.____________(think) that if we went to bed early and got up early, we would be energetic the whole day. So getting up early is of great 58.____________ (important) to us all.
In fact, in the morning, the air is the freshest and people are usually in the best condition. And it is certain that we find it easier 59.____________ (understand) what we learn in the morning. If we get up early and do some morning exercise or only take 60.____________ short walk in the morning, without doubt we can build up our bodies and become much 61.____________ (healthy).
Also we will have enough time to make a plan and get ready for our work or study of the day if we get up early. For example, if everyone in the family gets up early, 62.____________ (wife) will have enough time to prepare the breakfast for the whole family, children will have enough time to catch the school bus, and husbands will never forget to change their dirty shirt. Everything will be in order. 63.____________, if we get up late, we'll probably have to do everything in a hurry.
Let us remember 64.____________ (get) up early is a good habit and try our best to keep it. If we stick to getting up early every day, we will 65.____________(certain) benefit a lot from it.
【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了早晨早起的好处。
56.as 解析:考查介词。be considered as为固定短语,意为“被认为是……”。故填as。
57.thought 解析:考查动词的时态。根据时间状语“Many years ago”可知,应用一般过去时。故填thought。
58.importance 解析:考查名词。“be of +抽象名词”为固定搭配。故填importance。
59.to understand 解析:考查非谓语动词。find it+形容词+to do sth.意为“发现或认为做某事……”。故填to understand。
60.a 解析:考查冠词。take a walk是固定搭配,意为“散步”。short读音以辅音音素开头,故用冠词a。故填a。
61.healthier 解析:考查形容词比较级。句意:如果我们早起做一些晨练或只是在早上散步,毫无疑问我们可以增强我们的体质,变得更健康。根据句意可知,应用形容词的比较级形式。故填healthier。
62.wives 解析:考查名词复数。根据句中的children和husbands可知,此处应用名词的复数形式。故填wives。
63.However 解析:考查副词。根据句意可知,此处前后为转折关系,且有逗号隔开,应用副词however,位于句首首字母应大写,故填However。
64.getting 解析:考查非谓语动词。分析句子结构可知,从句中缺少主语,所以用动词ing形式作主语。故填getting。
65.certainly 解析:考查副词。根据语法规则,修饰动词benefit,应用副词形式。故填certainly。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,获悉2022北京冬奥会正在全国招募志愿者为外国来宾提供服务,你希望有机会为冬奥添彩。请给组委会写一封英文申请信,内容包括:
1.个人基本情况;
2.个人优势:爱好运动、善于交际等;
3.承诺:提供最佳服务。
注意:1.词数80左右;
2.可适当增加细节,使行文连贯;
3.开头和结束语已为你写好。
Dear Sir/Madam,
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
Best regards.
Sincerely yours,
Li Hua
One possible version:
Dear__Sir/Madam,
My name is Li Hua, a 17yearold high school student in Beijing. I would like to be a volunteer for the Winter Olympic Games in 2022.
I believe I can do my job well. First, I like sports and I am very familiar with the city where the Games are to be held. Second, I am outgoing and can get along well with different people. Above all, I can communicate with foreigners in English fluently.
I promise to offer the best service to the people at the Games. Please take my application into consideration.
Best__regards.
Sincerely__yours,
Li__Hua
第二节(满分25分)
阅读下面的材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Peter woke up early in the morning. He went downstairs in a hurry and started to have his breakfast as quickly as possible.
“Why are you in such a hurry, early bird?” Mum asked him. “We will have an English spelling test today, Mum,” Peter said. “Mr White promised to offer prizes to those who get 100 scores. I've been studying the word list since last week. Although the words are difficult, I am well prepared for them.”
Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school. At last, it was time for the students to have a test. “Responsibility,” Mr White started. Peter wrote it on his test paper quickly and confidently.
“The second word: contribution,” Mr White said.
“So easy,” Peter thought. He quickly wrote the word down.
Thirty words later, the test papers were collected by Mr White. “I am to mark your papers now,” he told the class. After marking the test papers, Mr White said, “three of you won a prize__today for excellent test scores. Peter, David and Mary got 100 percent on the spelling test!”
Mr White praised them. Meanwhile, he gave the three students each a dictionary. Peter's was an EnglishChinese dictionary—the one he liked best. Peter was so excited that he held it high when his classmates cheered. “This is my happiest moment,” Peter thought.
After Mr White gave the test paper back, Peter had a look at the words, feeling proud of his spelling. All of a sudden, the word “contribution” confused him. It didn't seem right. Peter began to compare them after taking out the word list. “Contribusion,” he whispered. He had spelled it wrong.
“What am I to do?” Peter said to himself. “I expect my classmates to think I'm a master in spelling. If I tell Mr White one of my spelling words is wrong, I'll have to give my prize back, or I will become an example for telling a lie.”
Staring at the red sign “100%” which was written at his test paper, Peter was lost in thought. After a while, he remembered a lesson Mum used to teach him, “We ought to be an honest person.”
注意:续写词数应为150左右。
Slowly, Peter raised his hand._________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
Peter looked around and found many of his classmates were smiling at him._________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
One possible version:
Slowly, Peter raised his hand. “Mr White, I didn't get 100 percent on the test. I missed a word.” He stood up and handed his teacher the dictionary he liked best and his test paper. “I spelled contribution with ‘si’ instead of ‘ti’. Peter could feel his classmates looking at him with surprise as he walked back to his desk. Mr White held up Peter's test paper. “Class,” he said, “Peter did something even more important than spelling every word correctly on a test.” Mr White smiled at Peter. “He taught us all a lesson on being honest.”
Peter looked around and found many of his classmates were smiling at him. “Peter, I want you to have this dictionary because you set a good example for all of us.” Mr White said. Peter took the dictionary from his teacher and expressed his thanks to Mr White. Meanwhile, he couldn't wait to show it to Mum and tell her one of his best days ever.
|
|